divendres, 1 de març del 2013

VICENT MARTÍ, EL NOSTRE GUANYADOR DEL DIÀLEG 13

El nostre alumne i company, Vicent Martí,  ha aconseguit un dels premis del concurs de microrelats lliurats aquest matí per l'autora Carme Riera, a propòsit de la novel·la La meita de l'ànima.
A continuació us adjunte el seu relat.
L'activitat del Diàleg amb l'escriptora ha resultat enguany ben engrescadora i entretinguda gràcies al engrescador discurs de Carme Riera, qui ha dialogat amb els estudiants sobre tots els aspectes de la novel·la La meitat de l'ànima.
Un matí colpidor per a tots.


Des de la nostra última trobada el dia de Sant Jordi, és el teu paregut el que m'obliga a donar-te la veritat..
L’any 60, Cecília, la meua tia, coneixia les intencions del teu 'pare' d'assassinar-la, el teu 'pare' l'espiava i coneixia la seua infedilitat i de la seua ajuda als republicans a França. Paga un mercenari , però aquest, contrari als falangistes, confessa a ta mare. Simularen la seua mort, el mercenari d'esquerres però anà a la presó. Fou així com la teua mare escapa del feixista del teu pare i es refugià a Alemanya, on troba ma mare, la seua germana, que no morí als camps d'extermini.
Un oficial nazi la va rescatar i cuidar fins que els russos l’assassinaren, una parella l’adoptà. Més tard, decidí buscar la seua germana. Cecília li contà els seus problemes i ma mare, l'ajudà a abandonar Espanya i vindre a Alemanya.
Ens parlava de tu sovint. Quan va morir ma mare, em va obligar a prometre-li que et buscaria per donar-te les cartes i fotos amb l'esperança que tu, la trobaries. Va morir mesos abans de trobar-te, no podia dir-te res perquè em va fer jurar que series tu la que em cridaries si t’interessava, perquè no volia fer-te mal i trencar-te tot allò que creies conèixer.
Ara crec important que sàpigues tota la veritat
Vicent Martí Sales
2nBatxiller Humanístic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada