dissabte, 20 de febrer del 2010

ACTUACIÓ DE RAIMON AL TEATRE OLYMPIA


Raimon tornarà a actuar al teatre Olympia de València després d'una dècada
El cantautor de Xàtiva presenta el recital com un autorretrat i refermant el seu "camí a contracorrent"

Raimon tornarà a actuar a un teatre de la ciutat de València el pròxim dia 23 de febrer després de 10 anys sense fer-ho. El cantautor de Xàtiva ha presentat aquest dilluns el recital que oferirà a l'Olympia definint-lo com "l'autoretrat" d'una persona "que des dels 18 que va fer Al Vent ha intentat fer cançons".

Raimon confessa tornar a València sabent que "hi ha gent que m'estima molt, gent que m'estima poc i gent que no m'estima gens". Tot i així, assegura "sentir-se molt a gust" i refermat amb la seva actitud davant la vida i el seu "camí a contracorrent". El concert, amb totes les entrades venudes, culmina l'homenatge que la Universitat de València fa a Raimon pels 50 anys d'Al Vent.

Els actes d'homenatge a Raimon varen començar el passat mes de novembre amb el lliurament de la medalla d'or de la institució i continuen amb aquest concert del dia 23 de febrer al Teatre Olympia de València. Durant la presentació, Raimon ha avançat que oferirà un recital antològic amb "cançons inevitables que la gent em demana i es cabreja si no faig" (en al·lusió a clàssics com Al Vent, Diguem no o Jo vinc d'un silenci) i "algunes cançons del nou disc" que prepara: Punxa de temps.

D'aquest nou treball el cantautor de Xàtiva ha explicat que ja té enllestides set cançons, que ja estan enregistrades, i tres més que en té composades recentment i que avançarà a València. Raimon assegura que tocarà "almenys sis cançons" d'aquest nou disc ha definit el recital com "un panorama ampli de les coses que he fet i de les que estic fent".

El xativí ha recordat la broma que va fer l'any passat durant el concert que va oferir al campus de la Universitat Politècnica de València, als afores de la ciutat, dient que estava "molt content de tocar a prop de València". Ara, amb el recital que oferirà dimarts 23 de febrer "ho faig al bulevard del carrer Sant Vicent", al centre de la ciutat.

Raimon ha fet aquest joc de paraules en al·lusió a l'adreça del teatre Olympia de París (Boulevard des Capucines) on ha actuat quatre vegades, la darrera l'any 2006. A l'Olympia valencià només ha actuat una vegada, "abans de la reforma", recorda.

4 comentaris:

  1. M'he quedat amb ganes d'aconseguir les entrades.
    Dijous, després de l'últim intent vaig preparar un apunt breu que es publicarà el mateix dimarts. Va en la línia de la lamentació per quedar-me al carrer on un grup de "desarrelats" pretenen fer-se notar.

    ResponElimina
  2. No hi ha dret que Raimon - com la resta dels cantants que canten en la nostra llengua - patisquen el ninguneig a què són sotmesos pels nostres governants, que els tenen prohibits i vetats als mitjans de comunicació, teatres i auditoris públics que paguen els valencians amb els nostres impostos. És una VERGONYA.

    Rex.

    ResponElimina
  3. No hi ha dret que Raimon - com la resta dels cantants que canten en la nostra llengua - patisquen el ninguneig a què són sotmesos pels nostres governants, que els tenen prohibits i vetats als mitjans de comunicació, teatres i auditoris públics que paguem els valencians amb els nostres impostos. És una VERGONYA.

    Jo tampoc no he pogut aconseguir entrades. Aquest senyor hauria omplert un lloc més gran. Som molts els que l'estimem i admirem.

    VISCA RAIMON.

    Rex.

    ResponElimina
  4. La vergonya augmenta quan ni tan sols es pot baixar un video amb alguna de les seues cançons per acompanyar la informació sobre la seua actuació, ho vaig intentar amb AL VENT (emblemàtica) i amb VELES I VENTS, i semblava que havia infringit no sé quin estrany requisit...sobren o falten les paraules.

    Carme Tomé

    ResponElimina