diumenge, 30 de novembre del 2008

MOVIMENTS MIGRATORIS


Els alumnes de 3r. D teniu ací el vídeo que us servirà per fer un dels treballs de síntesi sobre el tema de la immigració que hem treballat aquest trimestre.
Primer cal escoltar-lo amb atenció i tot seguit us donaré les instruccions per fer el treball.
El reportatge es va emetre a televisió espanyola amb el títol "Destinos clandestinos".

Llegiu la notícia que es va publicar al diari Avui (11-11-08) sobre el tema:



TVE-1 emet aquesta nit el reportatge Destinos clandestinos, que té com a autor el periodista francès Dominique Mollard.
El periodista, que acredita una llarga trajectòria com a corresponsal de guerra i que va ser l'autor, en el seu moment, d'un valorat reportatge sobre la situació a Somàlia després de la sortida de les tropes dels Estats Units -els fets que es descriuen a la pel·lícula Black Hawk derribado-, va invertir 26 mesos en l'elaboració d'aquest treball sobre l'emigració africana cap a Europa.
Com a prova de la seva implicació personal en els fets que relata, hi ha el fet que Mollard va compartir -i enregistrar- el trajecte Mauritània - El Hierro amb 39 persones de procedència subsahariana, entre les quals hi havia dones i nadons.
De fet, la pastera en què estava enrolat Mollard va perdre els motors enmig del mar i va quedar a la deriva fins que un petrolier rus es va fer càrrec de la situació i va lliurar els rescatats a la marina del Marroc.
Destinos clandestinos, però, no es limita a fer la crònica de les peripècies de la navegació atlàntica: també mostra el procés que cal seguir per contractar el viatge -costa uns 500 euros-, un procés en què es fàcil perdre els diners a mans dels estafadors.
Televisió Espanyola complementa l'emissió d'aquest reportatge amb un programa especial en què s'inclou una entrevista al reporter francès, que complementa amb les seves paraules allò que va incloure en el treball periodístic.
A més, també hi ha com a convidada una de les dones que navegaven en la pastera que Mollard va fer servir com a eina de treball.



3 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Lo que màs me ha impresionado del documental ha sido cuando la madre de la niña se cayó entre el barco y el cayuco dejando a su hija sola en el nuevo mundo de llegada ( las palmas de gran canaria ). Fue terible pensar que se iba a morir.

    david culebra gavilan 3ºD

    ResponElimina
  3. Hi ha coses que ens han agradat i altres que no tant,per exemple ens ha agradat l´experiència que tenen,i no ens ha agradat com ho passen al llarg del trajecte.
    és molt entretingut i no es fa llarg.

    Laura I Ainoa 3r·PDC

    ResponElimina