dilluns, 28 de maig del 2018

PASSEJADA LITERÀRIA PER ALAQUÀS

Com a treball final de curs de 3r ESO i per assolir els vostres coneixements us propose realitzar un passeig literari per Alaquàs  (m'he inspirat en el bloc de la professora Lola Moreno a qui li agraesc la idea i la seua exposició a les jornades de Bromera).
Tal i com us he anat explicant a classe, es tracta de triar alguns fragments d'obres que hem estat treballant aquest curs de 3r d'ESO i llegir-los pels carrers del vostre poble.
Així començareu a la Plaça de la Llibertat, junt a l'institut,  i acabareu al Castell. A l'itinerari passareu pels carrers i avingudes que duen els noms dels autors triats o que poden recrear la localització de l'obra.
Allí llegireu el fragment de la novel·la, versos o poema triats o proposats i us gravareu recitant-los de manera expressiva.
Pretenc que li doneu sentit als noms tan literaris dels carrers d'Alaquàs i que gaudiu d'un passeig que tan de bo us procure el gust per la lectura.
Per començar heu d'organitzar-vos en grups.
Després heu de descarregar-vos l'itenerari que us he dissenyat amb l'aplicació de my maps.
Seguiu les indicacions de l'itenerari de my maps.
Agafeu el mòbil i graveu-vos als carrers i indrets indicats.
Munteu un vídeo amb aquesta volta literària. 
Tal vegada siga tan motivador que algú us el demane per promocionar Alaquàs.

divendres, 11 de maig del 2018

Temes teatre

US remet a un post d'alumnes de cursos anteriors sobre teatre que us pot resultar ben útil http://wwwtotapedrafaparet.blogspot.com.es/2014/05/presentacions-prezzi-teatre.html

dimarts, 8 de maig del 2018

inst@laquàs imaginari


Avui hem gaudit a l'IES CLARA CAMPOAMOR d'un Club de lectura molt especial donat que els relats llegits (a més a més en unes lectures expressives ben reixides) han estat escrits pels nostres alumnes més joves.
Aquest projecte, anomenat inst@laquàs ha esdevingut possible gràcies a la dedicació i bon fer de professors i professores com PEPA LÓPEZ (PMAR de l’IES Clara Campoamor)  TERESA HERRERA i CARLES LLINARES (1r d’ESO de l’IES Clara Campoamor) PABLO FERNÁNDEZ, MANEL LUCAS i INOCENCIO YLLANGA (6è d’Educació Primària del CEIP Bonavista) a més de MARIANO GONZÁLEZ com a coordinador de tots. Cal subratllar l'ajuda que ha prestat José Antonio Martínez, el nostre encarregat TIC en la maquetació dels textos.
La il·lusió de tothom és que tan aviat com siga possible els relats puguen ser editats en un llibre però mentre això arriba ha estat un bon avanç la vesprada literària d'avui.
Tota la comunitat educativa del CLARA CAMPOAMOR a més de companys del col·legi Bonavista hem pogut comprovar com els nostres joves lectors poden arribar a ser grans narradors de la vida quotidiana d'Alaquàs.
Tot seguit us adjunte la presentació i justificació del projecte per part dels seus autors




PRESENTACIÓ 


Quins són els límits d’allò quotidià? I els de la fantasia? Inspirant-nos en una experiència similar que es dugué a terme cap als anys 60 del segle passat, i la vigència de la qual volíem enfrontar, vam proposar al nostre alumnat que ens prestara per un moment el seu esguard i la seua imaginació per a un projecte col·lectiu que ens va il·lusionar de bon començament, tant per les seues implicacions metodològiques i sociològiques com pel fet d’anar adreçat a diferents etapes educatives.

 La idea era coordinar el treball dels grups de primer d’ESO de l’institut Clara Campoamor amb els de sisè curs d’Educació Primària del CEIP Bonavista, per tal que, la transició personal que suposa el pas d’un centre a l’altre, significara una experiència enriquidora quant a l’objectiu comú i compartit amb aquells que, feia ben poc, havien estat els seus companys. Aquesta mena d’al·legoria necessitava un agent mediador que poguera inspirar el projecte. La baula ens la va proporcionar l’alumnat de PMAR de l’IES Clara Campoamor.

 Els demanàrem que feren fotografies de la vida quotidiana d’Alaquàs i que després escolliren aquelles que consideraren més representatives o més suggeridores; escenes detingudes en el temps, arqueologia del segle XXI per a il·lustrar el futur. Després d’imprimir i ampliar les imatges seleccionades les vam presentar a l’alumnat de sisè de Primària del CEIP Bonavista i als quatre grups de 1r d’ESO de l’institut; els vam demanar que escriviren un conte, d’entre 50 i 100 paraules, sobre alguna de les fotografies.
 Els relats van ser redactats, corregits i reescrits pels mateixos alumnes que els havien creat. El professorat de Valencià va supervisar i intentà esperonar el treball en les diferents aules. Finalment foren exposades, tant al nostre IES Clara Campoamor com al CEIP Bonavista, les fotografies seleccionades amb alguns dels contes que les il·lustren. Vam fer coincidir aquesta exposició amb els actes de celebració de El Dia del Llibre (Sant Jordi). Com a colofó al projecte, cada exposició va rebre la visita de l’altre centre.
 Més endavant i aprofitant la celebració del centenari de la declaració del Castell com a monument històric, afegiran algunes instantànies de l’esmentat monument amb la selecció dels relats corresponents. 
Aquest és, doncs, el resultat d’una empresa que, imaginada i acomplida entre tots els qui compartíem el moment i el lloc, sense dubte ens ajuda a comprendre l’objectiu final de l’educació: que la creació de quelcom col·lectiu que reconeixem com a propi va més enllà d’allò quotidià o dels mateixos somnis. Significa la diagnosi i la transcendència  del contemporani a càrrec dels hereus del futur.

dijous, 3 de maig del 2018

COMPARTIM LA NOSTRA LECTURA

Per compartir la lectura que heu triat aquest últim trimestre us enllace un seguit de possibilitats que hem experimentat en altres ocasions i que han estat del gust de companys de cursos anteriors:

1- BOOKTRÀILER, us deixe el vídeo de l'equip que guanyà l'any passat el concurs del Consell Escolar de València, "Un tràiler de lectura en equip"







2. Fes un còmic basat en un capítol o fragment de la teua lectura.
3. Converteix-te en booktuber i fes la recomanació de la novel·la de forma original.
Observeu com no cal que la vostra imatge aparega al vídeo.