dimecres, 13 d’octubre del 2010

RELAT DIGITAL

Enguany els alumnes de 4t ESO treballareu la lectura del 1r trimestre, Passadissos d’ombra, d'Agustí FERNÁNDEZ PAZ, de Bromera, fent un relat digital, cosa que ens permetrà jugar amb el text alhora que ens familiaritzem amb les noves tecnologies.


A continuació us transcric l'apunt què és un relat 2.0 de la wiki El relat digital , del professor Antoni de la Torre. Consulteu-la i mireu com han quedat els treballs d'altres companys per fer-vos una idea.


Un relat 2.0 és explicar un conjunt d'accions, paraules, imatges i sons, moltes vegades reunides amb una mica d'improvisació.
Els elements clau d'un relat 2.0 són:

* el punt de vista del narrador,
* les imatges,
* i el text (oral o escrit),
* (la música o les cançons que hi acompanyen.)


De fet, aquest tipus de narracions existeixen des que la humanitat té llenguatge. El que ha canviat són les eines amb què actualment les podem fer: així com abans eren bàsicament fetes de llenguatge oral acompanyades de gestos i expressions, actualment les podem fer amb fragments de vídeo, imatges, textos o símbols digitals.
Tradicionalment les històries orals eren guardades en la memòria col·lectiva passant de generació en generació. Més recentment l'escriptura i els mitjans de comunicació van substituir aquest mètode de comunicació oral, familiar i cultural. Actualment, amb les noves tecnologies aquestes històries es poden enregistrar i compartir amb tot el món a través de les eines conegudes com a Web 2.0.
A més en alguns camps professionals com la publicitat els relats 2.0 (coneguts amb el terme anglès Storytelling) s'han convertit en aspectes molt importants a tenir en compte en fer un espot publicitari. Podeu mirar aquest vídeo per saber-ne més.

Seguireu els següents passos després de llegir la novel·la:

1-Elaborareu el guió (text-diàleg i narració)
2. Triareu les imatges que l’acompanyen
3. Decidireu quina música i/o efectes sonors emprar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada