divendres, 28 de novembre del 2008

CLUB DE LECTURA


El pròxim 28 de gener tindrem la 2na. edició del notre Club de Lectura. Com ja sabeu el llibre que comentarem serà Femení Singular d'Urbà Lozano.

L'autor ens acompanyarà en la tertúlia així que caldrà que anem preparant les nostres opinions i suggeriments sobre els contes.

Com que el llibre també és matèria de la 1ra. avaluació de 2n. de Batxillerat us propose que aneu deixant els vostres comentaris (sobre la temàtica, l'estil, la llengua emprada als relats a més d'opinió personal) i així ho practiquem tot alhora.

20 comentaris:

  1. El conte que més m'ha agradat ha sigut el que té per títol "Patidora", ja que reflecteix el patiment de totes les mares, quan els seus fills ixen per les nits i arriben tard, a pesar, que la mare que apareix en aquest conte sap que la seua filla es trobava amb el seu nuvi, però de totes maneres, les mares sempre pateixen.

    Per altre costat, el conte que menys m'ha agradat ha sigut el conte que té per títol "Dispersa" perquè fa una pregunta i desprès comença a parlar i se n'oblida del que volia contar.

    ResponElimina
  2. Aquest llibre és un recull de relats que conten la vida de diverses dones, molt diferents entre elles.
    Un dels relats que m´ha cridat més l'atenció és la dona incompresa que perd amb molta facilitat la concentració, molt frecuent en moltes persones que per un xicotet soroll perden tota la concentració.
    El capitol que menys m'ha agradat és el de la dona dispersa, que no parla concretament del tema sinó que s'en va per les branques.
    És un llibre molt variat perqué no tracta d'un tema, sinó que en parla de diferents dones .

    ResponElimina
  3. A mi m´ha agradat aquest llibre perquè parla de diferents classes de dones i cada una té alguna cosa especial. Les protagonistes són dones de la societat actu en la qual ens podem trobar nosaltres mateixos. El conte que més m´ha cridat l´atenció fou la VOLUPTUOSA perquè em va fer gracia perquè aquesta dona pensa deixar al seu marit després de fer la intervenció per a baixar de pes, considera al seu marit inferior a ella. Pensa a fer una nova vida perquè es considera millor que el marit. Hi ha contes que m´agraden poc com per exemple la Dispersa, la Incompresa, la Viciosa perquè aquestes dones tenen caracteristiques que per a mi no són molt agradables.

    ResponElimina
  4. En global, és un llibre on en molts capítols et fa riure et sorprén. De vegades, en llegir el títol del conte t´esperes una situació diferent , a alló que de veritat et trobes després.
    Però hi ha altres on no et entés bé el desenllaç. A més, és difícil recordarme de tots el contes, perquè cadascun és diferents als altres.

    En concret, el conte que més m´ha agradat ha sigut el conte "indignada", perquè quan estàs llegint-lo creus una cosa i és al final, on te n´adones que la protagonista és en veritat "puta", com diu son pare al principe del llibre.

    Per contra, el llibre que menys m´ha agradat ha sigut el conte de la "indecisa", perquè aquesta dona fa un món d´una coseta tan menuda, hi havia moments on em posava nervisa, de tan sols imaginar-la

    ResponElimina
  5. Desi:
    El llibre és una magnífica obra, que ens mostra les diferents cares i qualitats d'unes dones que com bé afirma el llibre "són úniques i a la vegada molt semblants a totes nosaltres".
    El conte que més m'ha agradat és "Voluptuosa", ja que tracta d'un tema molt actual. Però sobretot, perquè desgraciadament, sembla que l'únic que importa hui en dia és el físic, oblidat-se del que de veritat importa, que és l'interior de les persones i les seues qualitats.

    Pili:
    Aquest llibre és una sensacional manifestació de les diferentes personalitats que hi ha entre les dones de hui en dia.
    El relat que més m'ha agradat ha sigut "Reivindicativa", perquè mostrava els dilemes i preocupacions dels estudiats de l'actualitat. I a més, hi té un desenllaç sorprenent.

    ResponElimina
  6. Molt interessants, els vostres comentaris. Si us animeu, ens podem veure el 28 de gener.
    Una abraçada.
    Urbà Lozano

    ResponElimina
  7. El llibre és un recull de diferents històries o contes, en els quals es veuen representades gran part de les dones de hui en dia. Ben és cert,que des del meu punt de vista, el llibre ens fa conèixer històries peculiars, curioses, que sovint resulten poc habituals o excepcionals en la vida real. Es per això que el llibre caldria prendre'l com una representació dels diferents "tipus" de dones portats a una situació excepcional o extrema, i no comparar les històries amb el sucessos de la vida diària, perquè la major part de les dones d'avui en dia porten una vida més avorrida i molt menys interesant (exceptuant de quan en quan algún sucés extraordinari).
    A banda d'aixó, cal dir que el llibre tracta temes molt diversos, de dones molt diferents, i inclús el propi discurs es diferent depenent de cada relat (alguns están escrits en primera persona, en altres apareix un narrador...)
    Tot açò aporta dinamisme a la història, i evita així que puguen resultar pedants i avorrides.
    Si cal escollir un conte, triaria el de la dona indecisa. Tal vegada perquè jo mateix (que soc un home), puc trobar-me identificat amb la situació que viu la protagonista de la historia, sense saber com actuar davant els compromisos.
    És un llibre prou entretingut, i que a més, en determinats relats ens fa pensar en la situació de la dona actual.

    JOSE CERVERA 2n. BATXILLERAT CIÈNCIES

    ResponElimina
  8. el llibre ha sigut bastant entretingut, hi ha historietes de les quals traus unes conclusions molt bones, com la de viciosa, la xicona que volia deixar de fumar, i sempre busquem qualsevol excusa per amagar-nos... En general un llibre massa elaborat :)!

    ResponElimina
  9. Andreea i Noelia:

    El llibre és un recull de relats curts en el qual ens són descrites les personalitats de vint-i-sis dones molt diferents entre si.

    Estem d'acord en que el conte que més ens ha agradat ha sigut el de la dona Voluptuosa, la qual volia tindre una perfecció física i per aconseguir-la va decidir operar-se els llavis, el cul i els pits.

    Aquest relat exemplifica la societat consumista i superficial en la qual vivim actualment, on quasi tot es pot aconseguir amb els diners.

    ResponElimina
  10. Aquest llibre format per relats de dones varies, és un llibre que possa de manifest les diferents actituts de dones en menor o major grau, maniatiqués.
    M´ha gustat molt aquest llibre, sobretot per l´irònia amb que si tracten les dones mateixes. Pense que la majoria d´elles son iròniques, volen aparentar el que no son.
    La meua historia preferida és la de la Calculadora. Potsèr parega una estupidessa, però m´identifique molt amb ella perquè he recorregut la línia de ferrocarril molt sovintment i sé que és estar allà. També sé que a aquella línia no passa mai el revisor, así que mira que és mala sort el que ocurreix en el llibre.

    Azarel 2nd Batx

    ResponElimina
  11. Aquest és un llibre engloba un recull d'històries poc comuns. Cadascuna té una vida amb una sèrie de problemes diferents. A més, aquesta història ens ajuda als lectors a conèixer com poden ser les distintes persones en situacions diferents.
    Per això, jo pense que aquest és un llibre molt interessant.
    Personalment em pareixen millor les històries així, sense introducció, sense nus i sense desenllaç, simplement vint-i-sis relats molt diferents.
    El relat que ha cridat la meua atenció ha sigut "Dona Viciosa", perquè parla d'una dona que vol deixar de fumar, ella està molt convençuda de que pot arribar al seu objectiu, però finalment semblarà impossible. Pense que aquest és el més divertit, té un tema actual sobre el tabac que ha cridat molt la meua atenció. També "Dona Indecisa" ja que em sembla pareguda a mi mateixa.
    És un llibre senzill, sense un vocabulari complex, divertit perquè no arriba mai a avorrir ja que les històries són prou curtes i a més el relats són interessants.

    ResponElimina
  12. Aquest llibre és un recopilatori de diferents contes, on cadascú mostra la vida d'una dona diferent.

    El relat que més m'ha agradat ha sigut el de la dona patidora, ja que mostra el sentiment i el patiment d'una mare per la seua filla.Com ho fan totes les mares.

    D'altra banda, m'ha resultat interessant el llibre, per la raó de que no és una història que has de seguir,sinó una sèrie de relats, que per a persones com jo, no molt aficionades a la lectura, és més amé ja que no pots perdre el fil.


    Ainhoa Ogallar Zamora

    ResponElimina
  13. Aquest llibre ens mostra mitjanzant 26 contes, les distintes personalitats de les dones de hui en dia. La historia que més m'ha agradat ha sigut la de Patidora perque és un clar exemple del que pateixen les mares quan els fills ixen per la nit.

    Ismael Blázquez
    2º Batxiller C

    ResponElimina
  14. Bé, he de dir q m'ha semblat un llibre interessant a la vegada que un poc liòs. Algunes de les històries fan sentirte un poc identificada amb la teua vida diària, encara que no siguen totes. Les dones qué mès m'han agradat han sigut la voluptuosa, la patidora i la mitòmana. D'una banda, la voluptuosa i mitòmana m'han paregut molt divertits, ja que a més que no son històries llargues et fan riure en algún moment ja que pots comparar-ho amb la vida real. I d'altra banda, la dona patidora, és veritat que de normal totes les dones passen per aquest moment, m'ha mare m'ho ha dit moltes vegades, que ja ho pasaré jo al igual que ella, i es deveres, que encara que elles saben on estem en cada moment, no poden deixar de pensar en nosaltres.
    Per concluir, m'han quedat alguns dubtes sobre algunes de les dones, no arribe a entendre les seues històries, espere que els meus dubtes es resolguen al club de lectura amb l'autor.

    ResponElimina
  15. El llibre de una gran qualitat narrativa, que explica uns relats de la vida de dones amb histories comunes però extraordinàries a la seua manera, m'ha agradat prou per la manera que el autor la conta i els recursos emprats en definitiva un bon llibre que recomane a tot el mon.

    Sergio Puerto Garcia
    2ºBatxiller C.

    ResponElimina
  16. El llibre de una gran qualitat narrativa, que explica uns relats de la vida de dones amb histories comunes però extraordinàries a la seua manera, m'ha agradat prou per la manera que el autor la conta i els recursos emprats en definitiva un bon llibre que recomane a tot el mon.
    Sergio Puerto Garcia
    2 Bactxiller C

    ResponElimina
  17. És un llibre interessant, on narra les diferents tipus de dones, cada una d'una manera però totes molt respectables. Hi ha moltes classes de dones al llibre de valentes, fins a romàntiques. Ha fet un bon treball l'autor per poder descriure totes aquestes dones.

    Javier Canales Navarrete

    ResponElimina
  18. El llibre Femení singular és un recull de 26 dones. 26 històries que no tenen res a vore les unes amb les altres,però defineixen moltes dones segons les situacions i comportaments que tenen en particular.
    Una de les dones que més m´ha agradat és la Genuïna. Aquesta història em pareix prou diferent a les altres, ja que pareix eixida d´un papel de pel·lícula, amb canvis de plà i una mena d´acotacions que no deixen cap detall important sense explicar. A més el llenguatge de la dona és molt actual, típic del carrer.

    Jose Rubio / 2º Batxiller

    ResponElimina
  19. Primeramente dir que vaig a comentar el conte que més m´agradat:"LA DONA GENUÏNA".
    El conte està ambientat a un anunci ón ens podem imaginar dues amigues a un cotxe i una d´elles contant-li a l´altra els seus llipolletjos amorosos;però tot això amb una originalitat única:introdueix anglicismes tota l´estona("el rotllo glamour")("va ser un flash")...

    M´ha paregut un exemple genial perquè es puga vore com afecta a la nostra vida i sobretot al nostre vocabulari(llengua)les paraules que venen d´altres llengües,com en aquest cas,l´anglés,llengua universal.
    M´agrada com ho enllaça tot,la història amb aquestes paraules i verdaderament és molt original.

    S´observa tambè,i és altra característica,que el fa prou atractiu a la lectura,l´ús d´elements que denoten que és un text oral(onomatopeies):per exemple quan la protagonista es riu(ha,ha,ha!);els punts suspensius que indiquen que està pensant el que en dirà...i expressions típiques de l´oral com:(Ei va!),(Que fort!)...

    Com a conclussió,dir que és un dels meus contes preferits per ser una barreja d´originalitat i divertiment.

    ResponElimina
  20. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina