dijous, 22 de gener del 2009

ELS 100 PRIMERS DIES D'OBAMA

Us he de confessar que aquesta setmana tinc una saturació del tema Obama. Sempre m'han paregut exagerades aquestes celebracions americanes. A pesar de tot us destacaré allò que més m'ha agradat, pel que té d'irònic, del que s'ha vist pels mitjans de comunicació. És el vídeo d'Amnistia Internacional sobre allò que haurien de ser els primers 100 dies d'Obama com a president (pluja de bitllets per resoldre la crisi, desaparició dels problemes medioambientals i, allò més important assoliment de la pau al món i tancament de Guantanamo). Tant de bo fóra possible i si finalment s'acompliren, encara que tan sols fóra una minimíssima part d'aquestos desitjos, seré la primera fan incondicional de l'omnipresent Obama perquè seria realitat allò de "we can".

6 comentaris:

  1. Primer, he de dir que tota aquesta publicitat que li estan donant a Obama em pareix una xorrada. A ningún altre pressident li han donat tanta importància com a aquest, i perquè? Per ser Amèrica es clar, no? Tota eixa celebració per a commemorar un president és absurd. Però bo, els americans ja es sap com són.
    D'altra banda, que siga aquest pressident y no altre en qüestió m'alegra ja que és un opositor a la política de Bush.
    En definitiva, esperem que acomplisca tot el que diu!


    Rosa Canales Navarrete
    2º Batxillerat Científic

    ResponElimina
  2. Jo pense que el president Obama suposarà un gran canvi per al govern dels Estats Units, pero s'han posat grans epectatives cap a ell i posiblement no podra complir-les, ja siga perque no li deixen o per que no tinga mitjans. Encara que, pense que ell podrà realitzar alguns canvis com l'eliminació de la base de Guantanamo, que acabe amb les guerres a l'orient proxim i que ajude amb els asumptes del calfament global. A part d'això, aquest nomenament suposarà un canvi radical als Estats Units, un país on no fa molt de temps els negres han estat esclavitzats i marginats a la societat.

    ResponElimina
  3. Em sembla que és veritat que amnistia internacional demana molt a Obama perquè per molt president dels estats units d’Amèrica que siga per damunt de tot és una persona , no un super heroi i en cent dies veig molt difícil que acomplisca tot el que li demanen .
    Amb el temps pot ser aquestes propostes puguen fer-se realitat i siga un triomf no només per als americans sinó també per a la resta del món que puga veure ( si acompleix notablement el seu mandat ) un exemple a seguir en ell .


    Pilar pérez vicente
    2º bax.C.

    ResponElimina
  4. Desi:
    Ara sembla que tothom confia tan cegament en Obama, que li demanen coses que són impossibles de fer en tan sols 100 dies. Per tant, crec que aquest vídeo és una exageració dels poders que té el nou president americà, ja que seria un vertader miracle que aconseguira resoldre problemes globals tan serioses en tan poc de temps.

    ResponElimina
  5. En els últims dies Barack Obama és l'home més popular del món ja que assumeix la presidéncia del Estats Units d'Amèrica. El canvi de president és ja un fet molt important, i més encara si aquest és un home negre. Fa uns anys els negres eren molt mal tractats en aquell país que té fama de racista. Hi havien de fer coses que no són dignes, com per exemple en el autobús deixar seure als blancs. Peró pareix ser que Obama és el canvi més important que es necessitava, encara que és un problema difícil de solucionar totalment i en poc de temps es prácticament impossible. Pero Obama és ja un important representant de les espectatives dels negres. D'aquest nou president s'espera que actue adequadament ja que té que afrontar la grave situacìó de crisis en la que ens trobem. Esperem que la seua confiança i seguretat aconseguixen fer de Obama el millor president.

    ResponElimina
  6. El anomenament del nou president d’ EEUU , Barack Obama, ha sigut un gran esdeveniment a nivell mundial. Aquest nou inquilí de la casa blanca és vist com un heroi capaç de solucionar no tots els problemes que atormenten al món però si una part d’ells. Està clar que Obama no es un super heroi que pot fer les coses del vídeo realitzat per amnistia internacional, però, en el meu punt de vista, la presidència de
    Obama serà un gran canvi a millor per l’estat de la nostra societat.

    Ismael Blázquez Fernández 2ºBatx C

    ResponElimina