dilluns, 27 de juliol del 2009

HENNING MANKELL

Aprofitant l’èxit i la publicitat de què gaudeix la trilogia de Millenium del suec Larsson recordem l'existència d'un altre autor suec de novel·la negra (La quinta mujer, Els gossos de Riga, El xinés, entre d’altres llibres), Henning Mankell qui ja n’havia venut molt abans que Larsson somnies amb les seues novel·les.
Resulta extremadament autèntic el seu personatge més conegut, l’inspector Wallender, protagonista de vàries de les seues novel·les que la BBC ha aprofitat per a adaptar-les a una sèrie on Kenneth Branagh li dóna vida.
Wallender és capaç de desentranyar una difícil sèrie d’assassinats alhora que es mostra feble i insegur, i per tant creïble.
Mankell manté el suspens i aconsegueix que el lector no es puga desenganxar del llibre.
D’altra banda les seues històries et plantegen el dubte de si és Suècia eixe país tan civilitzat com tòpicament creiem.
I enllaçant amb això no estranya el compromís que manté l’autor amb els més desafavorits i en contra de la injustícia que suposa aquest món de privilegiats i afirma coses com: "Odio un món en què els cadàvers arriben a les platges i en què els homes poden ser anomenats il.legals. No sé el que significa un home il.legal” o “segons les xifres fetes públiques per l'organització britànica Oxfam , els diners que es necessiten per eradicar l'analfabetisme en el món són igual al pressupost que Occident dedica a alimentar gats i gossos. I no vull dir que deixem d'alimentar des d'aquest moment els nostres animals de companyia".
Bé motius suficients per llegir-lo a la platja, a la muntanya o a casa... BONES VACANCES!!!!


1 comentari:

  1. Alícia,
    en prenc bona nota del nom de l'autor i de les seues novel·les per llegir aquests dies que faré descans a la platja. El bloc seguirà en marxa amb algunes fotos, curiosistats i cançons. I, almenys una vegada per setmana, intentaré contestar els comentris i actualitzar continguts.
    M'ha agradat també molt el vídeo: encertadíssim, com tot el que hi poses a la paret.
    Que tingues molt bon agost.

    ResponElimina