dimarts, 9 de novembre del 2010

PER TREBALLAR L'EXPRESSIÓ ESCRITA


"Escriure bé costa. Per escriure bé entenc dir amb la màxima simplicitat les coses essencials. No s'aconsegueix sempre. Donar relleu a cada paraula; les més anodines poden brillar encegadores si les col·loques en el lloc adequat. Quan em surt una frase amb un gir diferent, tinc una petita sensació de victòria. Tota la gràcia d'escriure radica a encertar el mitjà d'expressió, l'estil. Hi ha escriptors que el troben de seguida, d'altres triguen molt, d'altres no el troben mai. [...]" Mercè Rodoreda. Pròleg a Mirall trencat. Edicions 62 i "la Caixa".


Encapçale l'apunt amb la cita de Mercè Rodoreda que posa de manifest com és de difícil escriure bé. Tanmateix nosaltres hem d'aconseguir-ho, per això us recomane que consulteu el vostre llibre de l'any passat, Batec 1, concretament a les pàgines 28, 29, 30 i 31 on trobareu consells útils.

Hi ha tres moments claus a l'hora d'escriure un text:



  1. planificació del text


  2. redacció


  3. revisió

A més a més en la presentació final d'un text cal tenir cura de la presentació. Per millorar aquest aspecte consulteu les pàgines 282 i 283 del mateix llibre.

Per descomptat un text ha de respectar la normativa, per tal d'assolir-la i millorar així la nota de l'últim control, reviseu les activitats de l'apartat de normativa del Batec 1.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada