dimecres, 20 de febrer del 2013

EXPOSICIÓ ITINERANT D'ESTELLÉS AL CLARA CAMPOAMOR

¿FINS QUIN PUNT LI DONEN MÉS PRESTIGI LES COMMEMORACIONS ALS AUTORS? 


La recent exposició que ha arribat fins el nostre institut tracta de mostrar a tot aquell que s’aproximi a vore-la un resumit però aclaridor recorregut per la vida del poeta i periodista valencià Vicent Andrés Estellés.
 L’exposició té diverses fases. Mentre els teus ulls passen d’uns cartells a uns altres, contemplen una xicoteta biografia de l’autor en un sentit més familiar, tot seguit els seus inicis, després les diverses obres que va escriure i la varietat de temes d’aquestes, com l’amor, la mort o poemes que recorren els carrers de la ciutat de València per finalitzar amb els premis obtinguts.
 És clar que quan dediquen una exposició a una persona, és perquè ha influït a una generació, o ha obert el pensament cap altres camins o ha estudiat i descobert coses noves, en conclusió ha sigut bo en la seua professió. Aquests reconeixements i homenatges influeixen d’una forma cabdal en la importància que se li dóna a l’autor, fa que un munt de persones que potser no tingueren idea de la seua acció en el món descobreixen i s’interessin, en acabar de visitar l’exposició, per obres de l’autor o investiguen més pel seu compte.
 En definitiva el treball de dedicar-li tot una exposició a un autor vol dir que és reconegut públicament i obri camins per a conèixer altres que han sigut importants, en aquest cas Vicent Andrés Estellés que pot presumir fins i tot de tindre una estàtua en el seu record al poble natal Burjassot. 

Lydia Pérez
2n Batxillerat Humanístic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada