dilluns, 10 de maig del 2010

La comunitat educativa examina Font de Mora

6 maig de 2010

La Plataforma per l’Ensenyament Públic, de la qual és membre Escola Valenciana, organitza hui una consulta popular a la comunitat educativa. L’objectiu d’aquesta consulta simbòlica, màxima expressió democràtica, és donar a conèixer l’opinió de la comunitat educativa respecte a la política educativa de la Generalitat Valenciana i, en concret, del conseller d’educació Alejandro Font de Mora.

El curs passat la negativa de la Conselleria d’Educació a atendre les demandes de la Plataforma, concretades en els 13 punts del Manifest per l’Ensenyament Públic, va motivar la convocatòria de diverses mobilitzacions: tancades en centres educatius, concentracions, manifestacions i jornada de vaga.

Aquest curs la situació de l’ensenyament públic s’ha agreujat de forma preocupant amb polítiques repressives contra el professorat mobilitzat, amb la sanció al director de l’IES Las Norias de Monfort, o amb l’intent de silenciar les veus crítiques en el Consell Escolar Valencià amb la retallada dels membres de la comunitat educativa i l’increment del pes de l’administració. L’última gota que vessa el got és l’intent d’acabar amb l’autonomia dels col·legis per contractar les empreses de menjador.

La convocatòria de la consulta, per tant, és una nova forma de mobilització per tal de recordar-li al Conseller d’Educació que l’ensenyament valencià necessita canvis urgents que milloren la seua qualitat en àmbits com infraestructures, plantilles de professorat, normalització lingüística, lluita contra el fracàs escolar, distribució equilibrada d’alumnat amb NEE, plurilingüisme, ampliació de l’ensenyament públic a infantil, llibertat d’expressió, etc.

La consulta està orientada a la participació de tota la comunitat educativa -mares i pares, alumnat i professorat-. Per participar-hi es pot fer a través de meses de votació o per correu electrònic.

La proposta d’horari de la consulta és flexible, sobretot en els centres de secundària, i s’aconsella que en infantil i primària se celebre entre les 17h i 18h, coincidint amb l’eixida del centre per a facilitar que tota la comunitat educativa puga votar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada