divendres, 7 de maig del 2010


Rafa Xambó retorna amb Andanes

El divendres 14 de maig, Rafa Xambó presenta el seu nou disc; “Andanes” (Picap, 2010) a l’Octubre CCC de València a partir de les 20 hores. El treball ha comptat amb la col·laboració d’ Albert Ortega amb guitarra elèctrica i acústica, mandolina, teclat, cors, baix, percussió i programacions, de Miquel Gil a les veus i cors dels temes Aiguacels i Assassins del sud i de Sento “El bala” amb l’acordió.

El disc, que ha estat enregistrat i mesclat per Albert Ortega durant la passada tardor i l’hivern de 2010 a Estelstudis d’Alberic, inclou 10 temes, en alguns dels quals han contribuït Isabel Garcia Canet, Manel Rodriguez-Castelló i el propi Ortega.

Després de dècades de silenci musical, Rafa Xambó va tornar als escenaris acompanyat per La Fusteria: Àlvar Carpi, Josep Maravilla i Bernat Pellicer. Junts aconseguien moments d’intensa bellesa en les cançons més intimistes, igual com executaven els ritmes brasilers o rockers en els temes més moguts, alegres, festius o de crítica àcida al món que vivim. A l’estiu del 2002 donaren a conèixer el seu primer disc “7 acústics” (PM produccions) que va tenir molt bona collida entre el públic i la crítica. El disc va ser triat per la crítica com un dels millors discos de cançó d’autor de l’any 2002, i va quedar quart en la selecció de la revista Enderrock.

L’any 2003, va treure “Dies oberts” (Cambra Records) disc que combinava les cançons que Xambó havia creat en els darrers anys, des què es va reincorporar a la música, amb unes poques cançons dels anys 70, algun homenatge i alguna versió.

El tercer disc, “Cançons de la memòria de trista”, fou produït per Albert Ortega i Rafa Xambó durant l’estiu i la tardor de 2 005 i mesclat als Estudis Millenia per Vicent Sabater a febrer del 2006. Amb “Cançons de la memòria trista” Xambó va rebre el Premi Ovidi al millor disc de cançó d’autor l’any 2007.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada