diumenge, 8 de gener del 2012

Mor la fotògrafa nord-americana Eve Arnold
El 1957 es va convertir en la primera dona que ingressava en l'agència Magnum i és famosa també pels seus retrats de Marilyn Monroe
Eve Arnold Eve Arnold
La fotògrafa nord-americana Eve Arnold, la primera dona que va ingressar en l'agència Magnum, va morir ahir als 99 anys a Londres, segons va anunciar la famosa agència de fotoperiodisme fundada entre d'altres per Robert Cappa.
Després de convertir-se el 1957 en la primera dona que formava part de l'agència, la fotògrafa va aconseguir fama mundial pels seus retrats de polítics com Indira Ghandi o Margaret Thatcher o estrelles del cel·luloide com Marilyn Monroe.
Arnold i la protagonista de Ningú no és perfecte van establir una íntima relació personal que es va prolongar durant una dècada i que va concloure amb la tràgica mort de l'actriu el 1962.
Tot i ser coneguda pels seus retrats de famosos, Arnold preferia fer reportatges gràfics en profunditat com el que va realitzar sobre la moda del barri negre de Harlem a Nova York –que va obrir-li les portes de Magnum– i els que va fer durant els anys 60 i 70 en els països àrabs, documentant els primers canvis d'estatus de la dona en el món islàmic, o a la Xina, on va ser un dels primers nord-americans que va aconseguir un visat durant l'època en què Washington i Pequín no mantenien relacions diplomàtiques.
Arnold va continuar treballant fins als seus últims dies, i col·laborava amb diaris de renom com The Sunday Times. El proper mes està prevista la publicació d'una de les últimes monografies de la fotògrafa, All about Eve.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada