dijous, 17 de desembre del 2009

PREMIS VICENT ANDRÉS ESTELLÉS

Ramón Guillem Alapont i Joan Torró Soriano s'alcen amb els Premis VAE 2009 de Burjassot (València)
VALÈNCIA, 16 Dic. (EUROPA PRESS) - Els autors Ramón Guillem, en Poesia, i Joan Torró, en Narrativa Científica, han estat els autors valencians que aquest any s'han alçat amb els Premis Vicent Andrés Estellés (VAE) 2009 de Burjassot (València), que sumen, entre tots dos, una dotació econòmica de 24.000 euros, han informat hui fonts municipals en un comunicat.
Així, el jurat del XI Premi VAE de Poesia, reunit a la Casa de Cultura del municipi i compost per Antoni Defez, guanyador de l'edició passada, Marc Granell i Josep Lluís Roig, després de fer les consideracions i deliberacions oportunes ha proposat per unanimitat declarar guanyadora l'obra Abisme i Ocell, presentada per Ramón Guillem Alapont, baix pseudònim, i que li va a reportar a l'autor un premi de 18.000 euros.
Enguany s'han presentat 29 obres "de gran qualitat" a concurs d'entre les quals ha destacat, per a traspassar les nostres fronteres, una procedent de Jerusalem (Israel).
Per la seua banda, el jurat de l'IV Premi VAE de Narrativa Científica de la Universitat de València Estudi General --compost per Fernando Sapiña, Aurelio Beltrán i Constantino Armesto, guanyador de l'any passat-- ha declarat guanyadora l'obra Pluja a la mar, presentada pel també autor valencià Joan Torró Soriano, que es porta el premi de 6.000 euros. En este cas s'han presentat cinc obres a concurs.
Com és tradicional, els premis seran lliurats el mes de març vinent en un acte cultural que com cada any organitzen l'Ajuntament de Burjassot i l'Institut Municipal de Cultura i Joventut.ç
La novel·la Pluja a la mar és un cant la constància, als somnis aconseguits i a allò que ens semblen quimeres però que, sense saber com, sovint esdevenen reals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada