dimarts, 22 de desembre del 2009

SERRAT PREMI NACIONAL DE LES MÚSIQUES ACTUALS


El ministeri de Cultura atorga a Serrat el Premio Nacional de les músiques actuals
El jurat l'ha guardonat pel seu "inqüestionable talent i trajectòria"

ACN
Madrid
Ult. Act. 18/12/2009 14:08

Joan Manuel Serrat ha estat guardonat avui en la primera edició del Premio Nacional de les músiques actuals, premi de nova creació que atorga el ministeri de Cultura.

El jurat ha destacat el seu "inqüestionable talent i trajectòria" i la seva influència en la cultura popular, que ha aconseguit "transcendir generacions". La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha dit que és "un compositor magnífic" i que "ha tingut sempre una implicació amb la cultura molt important". A més a més, ha destacat la seva tasca de "difusió de l'obra de poetes com Miguel Hernández o Antonio Machado", que "ha popularitzat quan no eren tan llegits".

Segons Sinde, no hi haurà ni un sol ciutadà que "no estigui content o d'acord amb aquest premi". El mateix Serrat, a qui la ministra ha trucat personalment, "estava content" i la notícia l'ha "sorprès" al TGV mentre es dirigia a Barcelona.

Sobre el premi, Sinde ha dit que "feia falta" crear-lo per "reconèixer la importantíssima tradició i tasca que fa la música popular en aquest país, per difondre la nostra cultura i valors".

Avui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada