dilluns, 14 de desembre del 2009

CANDIDATURA D'UNA PEL.LÍCULA EN CATALÀ ALS OSCARS

L'Acadèmia de Cinema en Català negocia ara amb l'espanyola la candidatura d'una pel·lícula en català als Oscars.
"Si la llengua és l'excusa per tenir més presència espanyola als Oscars, crec que ens entendrem", ha explicat el president de l'entitat Joel Joan.
AVUI.cat
Barcelona Ult. Act. 11/12/2009
El president de l'Acadèmia de Cinema en Català, Joel Joan, ha detallat aquest divendres que, en aquests moments, l'entitat que presideix negocia amb la seva homòloga espanyola que una pel·lícula en català pugui aspirar a l'Oscar en llengua no anglesa per part de l'Estat.

I és que, segons ha explicat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, a Hollywood es van quedar molts sorpresos per la força de la indústria cinematogràfica de Catalunya i afalagats perquè es vulgui formar part dels Oscars, però els van advertir que no volien que això entrés en conflicte amb l'Acadèmia de Cinema Espanyol.

Per tant, "ara estem parlant amb ells per fer-los entendre que no volem entrar en conflicte ni afectar les seleccions que fan cada any, però, home, que algun any podria anar a la candidatura una pel·lícula en llengua catalana".

Tot i que encara no han pogut reunir-se amb el president de l'entitat, Álex de la Iglesia, Joel Joan està convençut que trobaran la manera de trobar sinergies: "Si la llengua és l'excusa per tenir més presència espanyola als Oscars, crec que ens entendrem".

L'Acadèmia del Cinema Català va presentar el novembre passat a Hollywood onze pel·lícules en català, en el marc de les primeres jornades Catalan Movies & Awards in Hollywood (Pel·lícules i premis catalans a Hollywood).

L'acadèmia de cinema buscava amb aquesta iniciativa establir les bases d'un diàleg amb l'acadèmia de Hollywood, que reconegui la institució catalana i permeti "a mig termini la participació d'una pel·lícula en versió original catalana als Oscars".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada