divendres, 1 de maig del 2009

CLUB DE LECTURA I DIÀLEG AMB L'ESCRIPTOR

PIQUEU AL TÍTOL PER VEURE FOTOS DELS ESDEVENIMENTS
Acabem una setmana carregadeta de tertúlies literàries tan profitoses com joioses.
En primer lloc hi destaquem el NOSTRE CLUB DE LECTURA, ens colpeix que s’haja assolit com a activitat periòdica i que en totes les seues convocatòries compte amb un nombrós públic on podem trobar lectors de qualsevol tipus: pares, mares, professors i el que és més important vosaltres, els alumnes.
Dimecres passat la tertúlia va estar més que animada i meravellosament introduïda per les lectures dels alumnes de 4rt ESO A: Miguel Fuster, Tara Tendero, Marta Albaladejo; 4rt ESO C: Ian Galazka, Anna Tàrrega; 2n Batxillerat Científic: José Cervera i 2n Batxillerat Humanístic: Rocío López.
David Culebra, de diversificació de 3r., va ser clau perquè el suport audiovisual fóra perfecte, així com els seus companys que s’encarregaren de condicionar la Biblioteca per a l’esdeveniment.
Juan Martínez va col.laborar posant efectes especials a un dels powers points.
El llibre protagonista, Una palabra tuya, d’Elvira Lindo, va provocar opinions contradictòries i polèmiques, quasi tantes com persones hi eren presents, però això és del que es tracta: comparar les sensacions que ens ha suggerit un llibre, a més a més així es genera un col·loqui variat i ric. Gràcies a tots els participants.
Mostrem una selecció del text d'Elvira Lindo Leer a su lado, lllegit per l'alumnat abans esmentat:
"Leer. Leer porque ya nadie quiere contarte un cuento. Leer hasta que te apaguen la luz. Leer libros de Tintín en casa de tu abuelo. Leer porque quieres estar solo. Leer aquello que aún no has vivido. Leer para presumir. Leer para consolarte de un abandono. Leer mientras esperas. Leer por puro gusto. Leer para aprender. Leer un libro que no quieres que se acabe. Leer un coñazo impresionante. Leerle a tu hijo. Leerle hasta que se quede dormido. Leerle el Tintín que tú leíste. Leerle para que aprenda a estar solo. Releer. Leer sólo aquello que te emocione. Leer por amor. Leer a su lado."

D’altra banda els alumnes de 2n. De Batxillerat participaven al dia següent en El Diàleg amb l’escriptor i els lectors joves, que organitza la Universitat de València.
Com ja sabeu (llegiu el post d’ahir) Mª Pilar Pérez, de 2n. Batxillerat Científic, va guanyar un accèssit en el concurs que convoca el bloc del Diàleg. A tots ens va omplir de goig el seu èxit en el saló d’actes de la Facultat de Filologia, cosa que es va posar de manifest amb intensos i llargs aplaudiments. El microrelat de Pilar és molt bo (no deixeu de llegir-lo) i el que és més important reflexa una lectura reflexionada i personalitzada de Línia Blava que al remat era del que es tractava.
Quant al diàleg amb l'escriptor Ramon Solsona va tornar a demostrar com les obres literàries, una vegada publicades pertanyen als lectors, i cadascú fa la seua pròpia i, sovint, intransferible interpretació.
Així doncs, a pesar de la feina i les dificultats d’horari, el 2n. De Batxillerat està a punt d’acabar i ara només pensen a estudiar, tot ha merescut la pena i crec que poc a poc, estem aconseguint el que és el nostre objectiu clau com a ensenyants de llengua: assolir el gust per la lectura.

5 comentaris:

  1. Felicitats per una setmana tan intensa, tan creativa i tan participativa. És un goig saber que es mouen coses en l'ensenyament i que hi ha alumnes que paticipeu i podeu dir la vostra escivint (molt bo el microrelat), comentant els llibres i dialogant amb els autors i la seua obra.
    Les fotos magnífiques. Em quede amb la 22; us he de confessar una certa debilitat davant d'un 'somriure amical'.
    Paco López

    ResponElimina
  2. enhorabona pel vostre Club de lectura. Aquests clubs són fantàstics i jo en sóc adicte, especialment als centres d'ensenyament

    ResponElimina
  3. Silvia Solera7/5/09 4:04 p. m.

    Aquesta ha sigut una activitat entretinguda, tant per als professors, com per als alumnes i fins i tot per altres blocs. El club de lectura i la trobada amb Ramon Solsona han sigut dues exemples que ens mostren que les activitats de classe poden ser tan interessants com divertides.

    Silvia Solera

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats, pel club de lectura i per totes les activitats tan interessants i boniques que feu. Una abraçada per a Alícia i una altra internàutica per a les suecanes, amb molta estimació i afecte.

    ResponElimina
  5. Gràcies Oreto per visitar-nos i per les abraçades

    ResponElimina