dimarts, 23 de febrer del 2010

ISABEL-CLARA SIMÓ I HOMES


Isabel-Clara Simó publica Homes, un llibre de relats dedicat al gènere masculí.

L'escriptora d'Alcoi i excol·laboradora de l'AVUI afirma que ha escrit 22 contes tots tractats amb humor, ironia, "i un punt de mala llet".

Ult. Act. 23/02/2010 16:44

L'escriptora Isabel-Clara Simó ha publicat un nou llibre, Homes (Bromera), un conjunt de relats sobre l'univers masculí en què desgrana diverses tipologies d'homes en 22 contes breus, tots tractats amb humor, ironia, "i un punt de mala llet", segons ha explicat l'escriptora.

En aquest ventall d'homes inclou víctimes i victimaris, homosexuals, transvestits, durs, insensibles i tendres, caòtics i meticulosos extrems. Hi ha lloc també per a un gos i un extraterrestre, i fins i tot un maltractador. És un tema, el de la violència de gènere, sobre el qual l'autora ha volgut passar de puntetes, per ser massa "recurrent" en la literatura.

El llibre es presenta com el contrapunt de Dones, del qual l'autora va arribar a vendre 125.000 exemplars, i que va fer el salt al cinema i al teatre, un èxit que va fer que l'editorial li proposés escriure sobre "l'altre costat de la moneda".

Tots els relats són contemporanis, i tot i que ha dit que no hagués escrit el mateix llibre fa 20 anys, Simó ha reconegut que el masclisme de "la cultura de pati de col·legi" segueix vigent. Tant, que l'escriptora es va quedar "atònita" quan va descobrir que per a les joves d'avui el dia del seu casament segueix sent el més important de la seva vida.

Simó (Alcoi, 1943) ha confessat que no li importaria escriure Vells, per tancar el cercle, però abans ha dit que té gairebé acabada una novel·la "molt ambiciosa", que té per títol provisional La meva mare i jo, en què narra la història d'una saga de quatre generacions de jueus barcelonins.

A més, està perfilant una obra de teatre, El club, sobre una elit de 12 homes que viuen reclosos en un hotel de luxe per demostrar que es pot viure sense dones.

De moment, i davant de la recepció que pugui tenir Homes entre el sector masculí, l'escriptora s'ha mostrat cautelosa: "Espero que no estiguin a la defensiva davant d'aquest text, i que tinguin paciència, perquè hi ha hagut un ironia no destructiva", ha assegurat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada