dimarts, 13 d’abril de 2010

CABANYAL

Aquestes fotografies són del concurs o simplement festival de milotxes de la Malvarosa d'aquestos dies enrere. Són boniques per introduir-nos en un tema, el del Cabanyal (tan a la vora), de què es parla últimament. Jo us he seleccionat un text que el defineix. Llegiu-lo i ja el comentarem a continuació.
Per llegir més sobre l'assumpte acudiu, com jo he fet, a VALENCIÀ LLENGUA I IMATGE DE SILLA.
FELIÇ I PROFITÓS 3R TRIMESTRE A TOTS!!!!

Xavi Sarrià
29.01.2010

Hi ha un barri a València que és un antic municipi que fins el 1897 fou independent sota el nom de Poble Nou de la Mar. Hi ha un barri a València que és un entramat de carrers que s'arrengleren amables com escortant les ones d’aquesta mar. Hi ha un barri a València que és un conjunt de cases eclèctiques filles del modernisme popular. Hi ha un barri a València que és un col·lectiu de persones humils i senzilles d'arrel pescadora que conserven encara l’amor a la llengua dels avantpassats. Hi ha un barri a València que és una barreja d'ètnies i races, olors i sabors, crits i silencis que conviuen en pau. Hi ha un barri a València que és un teixit de locals plens d'història on es preparen arrossos amb aroma de sal. Hi ha un barri a València que és un teatre amb nom d'estrella on dansen marionetes que fascinen menuts i grans. Hi ha un barri a València que és una casa okupada on idees i músiques han trobat refugi als marges del magma urbà. Hi ha un barri a València que és cadascun dels mil set-cents habitatges amb històries humanes que l'ajuntament pretén enderrocar. Hi ha un barri a València que és la remor de les mobilitzacions multitudinàries que han omplert carrers, avingudes, ports i mercats. Hi ha un barri a València que és la generositat de les jornades de portes obertes en què veïns i veïnes ensenyen on viuen com a mostra d'agraïment i d'hospitalitat. Hi ha un barri a València que és la il·lusió de la gent que se l'estima i des de fa dotze anys treballa dia a dia per aturar la barbàrie que vol partir en dos la seua identitat. Hi ha un barri a València que és el cor resistent de la meua ciutat. Hi ha un barri a València que diumenge tornarà a bategar. Hi ha un barri a València que encara és poble i es diu Cabanyal.

1 comentari:

  1. Quines fotos més xules! Llàstima que el barri no llueix tant com les milotxes i per això l'estan desfent. Dins de quatre dies, amb l'excusa de crear una avinguda que vaja a parar a la mar (una més) potser ens canvien les cases familiars per torres i més torres.
    Passeu-vos per LLIMA (gràcies per la referència) i mireu-vos Pixel.
    El Cabanyal també pot ser la "quadratura del cercle" immobiliari.
    Que tingueu una feliç setmana

    ResponElimina