dimarts, 12 de gener del 2010

REALITAT, FICCIÓ I MRS. ROBINSON



Avui l'actualitat més xafardera ens recorda aquesta cançó de la pel·lícula El Graduat, i ens torna a demostrar que realitat i ficció es retroalimenten.
La Mrs. Robinson real ha protagonitzat una aventura privada, que per a desgràcia d'ella ha esdevingut pública, que va una miqueta més enllà de l'aventura de la Mrs. Robinson cinematogràfica perquè afegeix la vessant, sens dubte lletja, d'avarícia econòmica que li lleva tota la gràcia a la comprensible passió amorosa.
En tot cas un argument divertit per a converses de sobretaula que ens recorda (aprofitarem l'avinentesa per a enllaçar amb el nostre tema) com l'afirmació de Fuster "una anècdota d'alcova reial podia tindre conseqüències imprevisibles"(Diccionari per a ociosos, Atzar) continua tenint una aclaparadora actualitat: el marit de Mrs. Robinson ja ha dimitit (temporalment) del seu càrrec de 1r. ministre de Belfast i això que la seua muller no és cap reina d'èpoques llunyanes ...
Què haguera passat si a la beatíssima Iris Robinsons algú li haguera prestat els llibres de Fuster i haguera seguit els seus consells sobre la virtut de la prudència "no censureu, no condemneu ningú perquè siga allò que vosaltres podeu ser en alguna ocasió"; doncs si haguera tingut eixa sort segurament aquestos dies no hi hauria xafardeig...

1 comentari:

  1. I què seria aleshores de Tele5, pobra cadena televisiva tan allunyada de corona reial, sense les converses de tendur i cafenet ara que l'hivern l'apreta i no tenen més diversió que crear unions entre cadenes amigues a la recerca del metall daurat?
    Sort que, de tant en tant, alguna senyora Robinson mostra la "fel" al marit i la "mel" al jovencell amic perquè alguns "lausengiers" desficiosos puguen escampar la felicitat o desgràcia davant dels "gilosos".
    Molt encertat l'apunt.

    ResponElimina