dilluns, 9 de novembre del 2009

LES VEUS DEL PAMANO


Enguany tenim un nou model d'examen que inclou temes de literatura que haureu de desenvolupar en un escrit d'unes 150 paraules. Per poder fer una composició escrita personal cal saber del que es parla, per descomptat, i cal per tant informar-se i assabentar-se d'unes referències que ens faran assolir cadascun dels 16 temes proposats.
Per anar entenent el context històric del primer d'aquestos 16 temes "explica en quina mesura el context sociopolític dels anys de la posteriors a la Guerra Civil fins als anys 70 condiciona la producció narrativa de l'època" serà molt útil que veieu la sèrie que els dies 16 i 17 de novembre emet tv3 basada en la novel·la de Jaume Cabré (de lectura igualment recomanable) Les veus del Pamano.
La seua visió ens servirà per fer una contextualització de l'època a més d'uns exercicis que aniré especificant a classe. De moment ací teniu un petit avanç i una ressenya de la novel·la del nostre bloc amic més content que un gínjol.



Per obtenir informació sobre l'autor podeu consultar una activitat recent a la Núcia que ha dut a terme gràcies al també bloc amic de l'IES PACO MOLLÀ.

1 comentari:

  1. Quin apunt més útil amb tots els enllaços als blocs amics clars!
    Seguirem els consells i veurem la sèrie per poder treballar la novel·la i el context sociopolític de la postguerra i la seua influència sobre la producció literària en català. Gràcies.

    ResponElimina