dilluns, 29 de març del 2010

LLIURAMENT DE PREMIS VICENT ANDRÉS ESTELLÉS Burjassot

A la foto podem veure d'esquerra a dreta José Luis Andrés Chavarrías, alcalde de Burjassot, Ramon Guillem Alapont, guanyador del premi de poesia, Joan Torró Soriano, guanyador del premi de narrativa i finalment el Rector Francisco Tomás.

El passat 26 de març va tindre lloc la gala de lliurament de premis VAE. Previament es va projectar la pel.lícula Cos mortal, òpera prima dels directors i guionistes Carles Chiner i Antoni Sendra, constitueix un homenatge a la figura de Vicent Andrés Estellés, el titol de la pel.lícula és la confirmació.

ARGUMENT
Horaci és un jove documentalista que es guanya la vida netejant els carrers de la ciutat de València amb una agranadora mecànica. Després de dos anys capficat en un documental sobre el poeta Vicent Andrés Estellés, Horaci comença a allunyar-se de la realitat més immediata, en contrast amb el llegat estellesià, en una dura cursa que posarà a prova la seua resistència física i mental

A continuació es varen lliurar el premis següents:
IV Premi VAE de Narrativa Científica de la Universitat de València
Guanyador: Joan Torró Soriano
Obra: Pluja a la mar
Premi: 6000 €
Entrega Rector Magnífic de la Universitat de València.

OBRA
Don Alessandro Malaspina, oficial de marina italià al servei de Carles III (com tants altres italians), és requerit pel ministre de marina Antonio Valdés per ocupar-se s'una missió ultramarina de gran interés per al ministre. Malaspina confessa al ministre que el seu gran objectiu és fer un gran viatge d'exploración científica semblat als de Cook i La Pérouse perquè la corona espanyola tinguera informació de les seues possesions de primera mà. A conseqüència de la recent independència de les colònies angleses de Nord- americà (a la qual han ajudat francesos i espanyols) l'expedició també adquireix un caire polític.

El relat transcorre entre els preparatius i l'expedició. L'obra conclou amb les intrigues de conspiració de Malaspina contra el govern de Manuel Godoy i les conseqüències que se'n derivaren.

XI Premi VAE de Poesia
Guanyador:
Ramon Guillem Alapont
Obra: Abisme i ocell
Premi:
1800 €
Entrega En José Luis Andrés Chavarrías, Alcalde de Burjassot

OBRA
Abisme i ocell planteja el dualisme existen entre la llum i la fosca o, en termes més categòrics, entre la vida i la mort. Però no com una lluita de contraris sinò com a l'acceptació profunda que suposa entendre que també la mort forma part de la vida, de la mateixa manera que tampoc la llum no s'entendria sense la fosca. És així, com la lectura final del llibre, tot i la presència constant de tot tipus d'abismes, aspira a un cant vitalista.

Va concloure l'acte amb un vi d'honor, i la signatura dels seus llibres per part del autors.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada