dissabte, 13 de març del 2010

ADÉU A DELIBES


Unes 20.000 persones diuen adéu a Delibes.
Nombroses personalitats del món de la cultura, la política i l'economia han lamentat la seva pèrdua i li han dit l'últim adéu.

Agències
Valladolid
Ult. Act. 13/03/2010 18:31

Milers de persones han visitat des de divendres la capella ardent de Miguel Delibes, situada a l'ajuntament de Valladolid, la seva ciutat natal, per dir-li l'últim adéu.

De fet, unes 20.000 persones, entre elles nombroses personalitats del món de la cultura, amics i admiradors anònims, han volgut retre-li homenatge.

Al voltant de les 11.30 el seguici fúnebre ha partit des de l'Ajuntament fins a la Catedral de Valladolid per iniciar el funeral que ha oficiat l'administrador diocesà, Félix López Zarzuelo, i ha presidit la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega. Posteriorment, Delibes ha estat incinerat en la més absoluta intimitat.

Actrius com Lola Herrera i Concha Velasco, o la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, que ha lamentat que l'autor no hagi estat premiat amb el Nobel, també han volgut acomiadar-se de l'escriptor.

Des de Catalunya, Josep Maria Espinàs, amic de l'autor, ha destacat que Delibes sempre va ser fidel als seus principis i va aconseguir utilitzar un llenguatge perfecte.

Espinàs, a més, ha afegit que va ser ell "qui em va demostrar que no podia escriure les meves novel·les en castellà, perquè no arribava al nivell de qualitat necessari" i que "jo he fet amb la meva llengua el mateix que ell va fer amb la seva".

L'editor Andreu Teixidor també ha destacat la perfecció del castellà de Delibes i ha lloat el fet que l'autor sempre provés de recuperar paraules en els seus llibres.

Per la seva part, el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, i el cap de l'oposició, Mariano Rajoy, han lamentat la mort de l'escriptor Miguel Delibes en dos telegrames que han adreçat a la família.

Zapatero ha destacat que Delibes va ser "la veu austera d'un país sumit en el silenci", i Rajoy que "el seu amor pel camp i el seu talent (...) quedaran per sempre a la memòria de milions d'espanyols".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada