divendres, 2 d’octubre del 2009

CONSTATATEM UN FET

L'Ajuntament d’ Alaquàs ha posat en marxa en els instituts l'activitat Sytykia, un programa per informar els i les joves de les possibilitats de què disposen en matèria d'estudi, treball i participació ciutadana a la Unió Europea.

Amb aquesta intenció s’han acostat al nostre institut tècnics de l’àrea de joventut de l’ajuntament.
La nostra sorpresa ha estat comprovar que els esmentats representats de l’Ajuntament realitzaren la xarrada exclusivament en castellà i que igualment la publicitat impresa estiguera únicament en aquesta llengua (si n’exceptuem el títol).

Des dels centres d’educació ens esforcem perquè l’ús de la llengua siga normal però la nostra feina i esforç no poden ser un fet aïllat si volem aconseguir aquest objectiu.

Ens sorprèn que des de l’Ajuntament d’ Alaquàs, que en altres ocasions ha mostrat la seua sensibilitat per la normalització plena de la nostra llengua, no es preocupen que els tècnics que tenen contacte directe amb els estudiants siguen competents en les dues llengües oficials i ajuden, amb la seua presència i discurs, a aconseguir el nostre objectiu, a més de complir amb la legislació vigent.

Si hi ha una manera pràctica de promocionar una llengua minoritzada, que no minoritària, com és el cas del valencià, és convertir-la en una llengua útil i organismes públics, com els ajuntaments, són els primers que haurien de donar exemple.

Confiem que incidents com aquest no es repetisquen en el futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada