dissabte, 10 d’octubre del 2009

MIQUEL GRAU ES QUEDA SENSE L'ALTA DISTINCIÓ DE LA GENERALITAT

La Generalitat Valenciana ha desoït la petició del BLOC de reconèixer a Miquel Grau amb l’Alta Distinció que esta atorga cada any a personalitats i institucions destacades de la societat valenciana amb motiu del 9 d’octubre. els valencianistes plantejaven el reconeixement al jove mort en memòria de tots els que reivindicaren l’autogovern dels valencians.

D’esta manera Camps no aten la petició de distinció presentada formalment per la formació valencianista per reconèixer postumament al jove alacantí assassinat quan realitzava els preparatius del multitudinari 9 d’octubre de 1977. La nit del 6 d’octubre d’aquell any una rajola llençada des d’un edifici colpejà el cap de Grau quan enganxava cartells a Alacant pel dia nacional del País Valencià. Un altre jove, vinculat a l’extremadreta, l’havia llançat amb total intenció convertint així al valencià en la darrera víctima de la transició.

El secretari general dels valencianistes, Enric Morera ha lamentat que el Consell haja fet oits sords a una petició que han secundat més de 800 persones en pocs dies com les que s’han adherit al grup del Facebook llançat amb tal objectiu: Volem l’Alta Distinció de la Generalitat per a Miquel Grau

Els que si han estat guardonats amb este premi han estat el Dr. Cavadas, al pare Ricardo García, el desaparegut Vicente Ferrer, el Col•legid d’Advocats, la Casa de la Caritat, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, el Museu escolar El Pusol d’Elx, la Fundació Bancaixa, al director de teatre Alberto González Vergel, al Museu Arqueològic d’Alacant, Víctor Claver, el Llevant UD i la Federació de Pilota Valenciana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada