dilluns, 12 d’octubre del 2009

RETIREN L'ÒPERA 'ROGER DE FLOR' PER EVITAR " POLÈMIQUES INNECESSÀRIES" EL NOU D'CTUBRE



El Palau de la Música de València es justifica dient que hi ha obres "emblemàtiques" que també han patit canvis de lletra. En una òpera de Verdi s'ha substituït "mort als alemanys" per "mort a tots"
Europa Press
València

El Palau de la Música de València ha decidit "posposar" la interpretació de l'òpera Roger de Flor, de Ruperto Chapí, prevista per al 8 d'octubre que ve en el concert de la diada del País Valencià, per "donar la categoria i repercussió que aquesta obra es mereix, i evitar polèmiques innecessàries en un dia tan important per a tots els valencians", segons ha informat l'auditori en un comunicat.

La substitució de l'obra es produeix després que membres del Cor de la Generalitat Valenciana denunciessin que se'ls havia obligat a canviar les al·lusions de la lletra al "poble català" per "valencià" o "aragonès".

El Palau es justifica dient que hi ha obres "tan emblemàtiques" com l'òpera La força del destí de Giuseppe Verdi, que a Alemanya canvia l'expressió morti a tedeschi (mort als alemanys) per morti a tutti (mort a tots), per "evitar aquestes polèmiques".

Finalment, el concert del dia 8, amb motiu de la commemoració del 9 d'Octubre, estarà dirigit per José María Cervera Collado i s'interpretarà un programa amb música d'autors del País Valencià.

En concret, s'interpretaran la marxa de La filla del Rei Barbut, de Matilde Salvador, Cobles de la meva terra de Manuel Palau, Estival d'Aquarel·les valencianes d'Eduardo López Chávarri, els poemes sinfònics Es xopa fins la Moma i Una nit d'albaes de Salvador Giner, i Paisatges Llevantins de Cervera Lloret. Conclourà el concert amb l'himne del mestre José Serrano.

Avui 12/10/2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada